Akşar Genç Osman İlkokulu

Vizyon: Yetiştirdiği insan profili ile cazibe merkezi olan, Bayburt´ta en çok tercih edilen eğitim kurumu olmak.

Misyon: Çalışan ve öğrencilerimizin güvenini kazanarak, çatısı altında bulunduğu mekanda mutlu olmasını sağlamak, Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerimizde var olan yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak, üretken, manevi değerlerine bağlı, inançlı bireyler yetiştirmek.

Başarılar: 2013-2014 il genelinde yapılan kros yarışmalarında Yıldız(kızlar) il ikinciliği, Yıldız(erkekler) il üçüncülüğü ile başarılı olmuştur. İl genelinde yapılan futbol turnuvalarında küçükler(erkekler) çeyrek finale kadar yükselmiştir. İl genelinde yapılan masa tenisi turnuvalarında yıldız(kızlar) il birinciliği elde edilmiştir. Erzurumda yapılan klüpler arası müsabakalara masa tenisi katılım belgesi elde edilmiştir. Karsta yapılan bölge masa tenisi müsabakalarında bölge dördüncülüğü elde edilmiştir. 2014-2015 il genelinde kros yarışmalarında yıldız(kızlar) il 2. ile yıldız(kızlar) il 4.(ferdi) elde edilmiştir. Yıldız(erkekler) katılım belgesi ile yıldız(erkekler)il 1.(ferdi) başarıları elde edilmiştir. İl genelinde yapılan futbol turnuvalarında yıldız(erkekler) çeyrek finale kadar yükselme elde edilmiştir.

Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: